14.3.2017. 22:23
0
Leicester City pobijedio Sevillu i plasirao se u historijsko četvrtfinale Lige prvaka
Fudbaleri Leicester City su napravili večeras na King Poweru historijski rezultat jer su se preko Seville plasirali u četvrtfinale Lige prvaka.

Piše: Haris Ahbabović

Leicester je slavio sa 2:0, što je nakon poraza od 2:1 iz Andaluzije, bilo dovoljno da se Lisice plasiraju među najbolji osam ekipa u Evropi.

Leicester je poveo preko Morgana u 27. minuti, a na 2:0 je povisio Albrighton u 54. minuti. Posao Lisicama je olakšan u 74. minuti kada je zbog naguravanja sa Vardyjem, Nasri dobio drugi žuti karton. 

Nedugo nakon toga je dosuđen penal za Sevillu, ali je Schmeichel odbranio udarac N'Zonzija, što je njegov drugi odbranjeni penal u dvomeču sa Špancima.

S obzirom da je ovo njihov prvi nastup u Ligi šampiona, ovo je najbolji rezultat Lisica u evropskim takmičenjima u historiji kluba.




0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.