28.5.2017. 14:25
0
Jagodić: Ugovori sa Slobodom ističu jedino Mehmedagiću i Subiću
Nogometaši tuzlanske Slobode od jučer su u karantinu u Međugorju gdje se spremaju za važan duel sa Zrinjskim.


Trener Vlado Jagodić sastav će, kako je najavio na „presici“ u Tuzli, odrediti sat prije početka utakmice, ali znajući da u rosteru neće biti povrijeđenih Harisa Mehmedagića i Aleksandra Subića, te „požutjelih“ Nemanje Stjepanovića i Mladena Veselinovića, nije teško predvidjeti da će sastav biti sličan onom koji je nastupio na Tušnju protiv Krupe.

Za neke igrače „crveno-crne“ ekipe današnji derbi bit će vjerovatno posljednji nastup u dresu Slobode.

U medijima se spominje da će Tušanj napustiti Mehmedagić, Subić, te Mladen Veselinović, Nemanja Stjepanović, Samir Efendić, Amer Ordagić, a moguće još neki igrač.

- Ugovor ističe jedino Mehmedagiću, dok je Subić došao iz Partizana na posudbu. Hoće li ostati zavisi od planova čelnika beogradskog kluba. Stjepanović je još prije tri mjeseca produžio ugovor na godinu, tako da su priče o odlascima igrača puke špekulacije - izjavio je Jagodić.

Izvjesno je da Jagodić neće pokušati zaustaviti eventualni odlazak Veselinovića, koji je na „ledu“. Ovaj igrač je protiv Krupe postupio nesportski kada je, nakon završetka utakmice, zbog prigovora zaradio treći žuti karton. Stiče se dojam da je to uradio namjerno, kako ne bi bio na popisu putnika za Mostar, mada ga Jagodić već duže uopće ne stavlja u ekipu.

- Tačno je da mi ističe ugovor. Još nisam odlučio gdje ću. Ako bih našao veći klub, otišao bih. Ali, ako će to biti klub koji je na nivou Slobode, onda bih rado ostao na Tušnju - izjavio je Mehmedagić za Fenu.

Trener Slobode kaže da je na treninzima imao 27 igrača, te Samira Merzića koji se liječi.

- Jasno je da svi ne mogu ostati u Slobodi. Jedan od bitnih kriterija za to, uz kvalitet i godine, je karakter. Već 29. maja uprava će zakazati sastanak s igračima, kada će se razgovarati i o tome na koga se računa u idućoj sezoni. Pauza nakon završetka prvenstva neće biti duga. Prozivku ćemo imati već 16. juna dok prvenstvo počinje 22. jula - zaključio je Jagodić.

U Slobodi se priprema i klupska skupština na kojoj će biti podnesen izvještaj o radu, te usvojen plan za narednu sezonu. 

U ovom trenutku, glavna briga klupske uprave je dobijanje licence za nastupe u Premijer ligi i UEFA-inim takmičenjima, rečeno je Feni.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.