30.4.2021. 8:15
0
Velež večeras dočekuje Borac, važan duel za obje ekipe
Fudbalski klubovi Velež i Borac večeras će u Mostaru igrati utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Obje ekipe su u međusobnim duelima po jednom slavile ove sezone, i to svaka na svom stadionu identičnim rezultatom 2:0. Utakmica počinje u 20 sati.

Trener Veleža Feđa Dudić nada se da će njegova ekipa nastaviti pobjednički niz te da će protiv Banjalučana doći do četvrte uzastopne pobjede.

U slučaju pobjede, “Rođeni” bi mogli zasjesti na vrh tabele.

S druge strane, trener banjalučkog tima Marko Maksimović i njegovi izabranici vjeruju da je došlo vrijeme da se “sruši neugodna tradicija” jer su posljednji put neporaženi u Vrapčićima 2015. godine.

“Važnost utakmice je velika, pobjedom nad Borcem došli bi na prvo mjesto, barem na jedan dan, do utakmice Sarajeva i Željezničara. Bez obzira o kojem se sportu radi, svi se uvijek trude i čine sve da bi bili prvi, pa tako i mi”, rekao je Dudić.

Velež pruža odlične partije u proljetnom dijelu sezone i momčad je bez poraza u osam odigranih kola. Među pet prvenstvenih pobjeda u posljednja dva mjeseca je i ona nad Borcem u martu.

Trener “Rođenih” izjavio je da je njegova ekipa tada dominirala te izborila sigurnu pobjedu 2:0, ali smatra da će današnja utakmica biti puno zahtjevnija. Ono što bi mogao biti problem za Dudića je izostanak Samira Radovca i Mehmeda Ćosića.

Do kraja sezone ostalo je još šest kola.


(Patria)

BoracVelez
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.