24.2.2022. 12:25
0
UEFA se sprema da odgodi finale Lige prvaka u Sankt Peterburgu
Evropska nogometna federacija (UEFA) sprema se odgoditi finale Lige prvaka iz Sankt Peterburga u Rusiji, javlja engleska novinska agencija PA, koju citira i njemačka novinska agencija DPA.

Finalna utakmica Lige prvaka i dalje je na rasporedu 28. maja na stadionu Gazprom Arena u Sankt Peterburgu koji prima 68 hiljada gledalaca. Ruski energetski div Gazprom inače je jedan od glavnih sponzora Lige prvaka.

Zbog ruske invazije na Ukrajinu, finale najvećeg klupskog takmičenja moglo bi biti odgođeno treću godinu zaredom, 2020. i 2021. to se dogodilo zbog pandemije novog koronavirusa. 

UEFA još nije objavila svoj službeni stav, ali je prije dva dana objasnila da ne razmišlja o promjeni mjesta, ali pomno prati što se događa. Nedavno, a posebno danas, čuli su se pozivi UEFA-i da premjesti finale u drugu zemlju.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.