3.6.2022. 19:46
0
Počinje tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL 2022“
U organizaciji Futsal akademije Centar i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u ponedjeljak 6. juna 2022. godine započinje tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL“ 2022“, čiji je jedan od pokrovitelja i Općina Centar.

Tim povodom je u petak 3. juna na vanjskom igralištu FIS, gdje je planirano odigravanje svih utakmica, održana press konferencija i izvlačenje parova u svim kategorijama. Ove godine na turniru će učestvovati 68 ekipa u četiri kategorije. Odlukom organizatora, malonogometni turnir počinje 6. juna, a trajat će do 25. juna 2022. godine, gdje će biti odigrano na desetine utakmica.  

 Direktor turnira Đenan Muminović je ovom prilikom svim učesnicima zaželio puno sportske sreće i posebno se zahvalio općinskom načelniku Srđanu Mandiću i kantonalnom ministru kulture i sporta Samiru Avdiću što su i ove godine finansijski podržali ovo takmičenje koje je nekada važilo za najveći turnir u bivšoj Jugoslaviji. 

  -Svake godine imamo sve više prijavljenih ekipa. Ove godine turnir će biti održan u četiri kategoriji dječaci 2012. i 2013. godište, te veterani i seniori koji su najjača kategorija ovog takmičenja. Nagradni fond turnira je 5.000 KM, koji će biti podijeljeni između pobjedničkih timova veterana i seniora, dok smo za dječake osim medalja i pehara pripremili i nagradnu sportsku opremu za najbolje ekipe. Prve utakmice će biti odigrane u kategoriji veterana i seniora, kazao je Muminović. 

Po 18 ekipa nastupiće u kategoriji dječaci, dok je u kategoriji veterani i seniori prijavljeno po 16 ekipa. Prošlogodišnji pobjednik ovog malonogometnog turnira je ekipa „Popay“.   


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.