18.4.2023. 11:43
0
Bašić: Sutra je poseban dan, želim da moja ekipa igra lijep fudbal
Trener Željezničara Nermin Bašić i mladi stoper Amar Drina obratili su se medijima uoči utakmice polufinala Kupa BiH protiv Veleža.

Nermin Bašić je istakao da je to jako bitna utakmica za Željezničar i da je to ova ekipa zaslužila zajedno s bivšim trenerom Edisom Mulalićem.

Dobar i lijep fudbal

- Očekujemo dolazak naših navijača i tešku utakmicu. Imamo respekt prema Veležu koji posljednjih godina u kontinuitetu pravi dobre rezultate, posložili su dobro klub. Mi se tražimo u formi i igri, mogu reći da momci dobro i vrijedno rade i nekako mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu. Sutra je poseban dan, Željo dugo nije igrao finale Kupa i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu - rekao je Bašić i dodao:

- Nismo imali puno prostora i vremena, ali smo odradili kvalitetnu analizu meča protiv Zrinjskog. Momci su bili spremni na kritiku i da budu bolji, ono što pokušavam jeste da smirim ekipu i da igramo nogomet. Sutra jeste bitka za finale i za Evropu, ali meni je bitka da moja ekipa igra dobar i lijep fudbal, te da naši navijači uživaju na tribinama. Nadam se da ću zadnju liniju od dva vezna osloboditi pritiska i neplanskog nabijanja lopte, te da pokušamo igrati. Znam da je teško i da su momci pod pritiskom, ali pokušavam sve i da budem nasmijan. Sutra je utakmica, privilegija je ovaj klub i utakmica, želim da sutra uživaju i obraduju naše navijače koji su svjetla tačka bh. nogometa. Opuštam ekipu, sav pritisak ću staviti na sebe, želim da moji momci izađu sutra i da igraju hrabro - to je moja želja, da izađu na teren, da znaju da je to Željo i da taj grb mora da se prezentuje kako zaslužuje.

Atmosfera na visokom nivou

Nakon toga je riječ uzeo i Amar Drina.

- Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, što se toga tiče nemamo problema, znamo da nas očekuje teška utakmica, ali igramo na našem terenu i sigurno je da ćemo pružiti maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat - poručio je Drina, prenosi avaz.

KupZeljo
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.