18.5.2023. 8:11
0
Bilbija podijelio pet crvenih kartona igračima Veleža i Zrinjskog zbog nereda
FOTO: n1
Zrinjski je u finalu Kupa savladao Velež minimalnim rezultatom u meču koji je bio obilježen velikim tenzijama kako na tribinama tako i na terenu.

Jedini gol postigao je Ćuže, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Luke Bilbije dogodio se incident na terenu između igrača oba tima.

Kako piše Faktor, a prema podacima Cometa, Bilbija je podijelio pet crvenih kartona. Tri su dobili igrači Veleža. Edo Vehabović zbog vrijeđana prvog pomoćnika Arnela Novalića, Tino Blaž Lauš zbog nasilništva odnosno udaranje protivnika u predjelu vrata i Omar Pršeš također zbog nasilništva, udaranja protivnika u predjelu noge.

Kod Zrinjskog su pocrvenili Franko Sabiljić i Tomislav Kiš također zbog nasilništva.

Opomenu je dobio i glavni trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić zbog nesportskog ponašanja i prigovora glavnom sudiji kao i golman Marko Marić zbog radovanja na nesportski način.

Tako u narednom kolu u susret protiv Sarajeva u ekipi Veleža neće biti tri bitna igrača. Zrinjski u nedjelju očekuje susret protiv Leotar.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.