14.4.2024. 11:22
0
U petak sjednica Disciplinske komisije: Zrinjskom prijeti oduzimanje bodova?
FOTO: HŠK Zrinjski Mostar
Jučerašnji mostarski derbi u kojem je Zrinjski s minimalnih 1:0 savladao Velež obilježili su neredi navijača domaćeg kluba.

Stadion Pod Bijelim brijegom svjedočio je još jednom derbiju, ali i neredima koje su izazvali domaći navijači.

Naime, nakon što je sudija odsvirao kraj meča, nekoliko desetina navijača domaćeg kluba preskočilo je ogradu i krenulo je prema službenim prostorijama kluba.

Tamo su se sukobili sa zaštitarima i policijskim snagama, a nakon što se sve smirilo, gostujuća "ekspedicija" je napustila stadion pod pratnjom policijskih snaga.

Ovi neredi će kako SportSport saznaje skupo koštati mostarski klub, a izvjesno je da će Zrinjski biti kažnjen novčano, ali i oduzimanjem bodova.

Disciplinski pravilnik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u članu 62. jasno govori o sankcijama u ovakvim slučajeva, a kako je Zrinjski pod uslovnom kaznom zbog navijačkih nereda izazvanih na utakmici Velež - Zrinjski odigranoj krajem novembra, aktuelnom prvaku se ne piše dobro.

"Nema tu mnogo nedoumica, imamo izjave službenih lica kao i video priloge i na osnovu toga će se odluke donijeti. Pravilnik je jasan i na osnovu njega se donose odluke", izvor blizak Savezu je istakao za SportSport.

Inače, kako isti medij neslužbeno saznaje, sjednica Disciplinske komisije je zakazana za petak i na njoj će biti donešena odluka po ovom slučaju.

Zrinjski
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.