16.6.2023. 15:30
1
Sekretar Nogometnog saveza BiH: Morat ćemo ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti
Nogometni “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine zbog neočekivanih problema s letom još nisu otputovali u Lisabon gdje je sutra na rasporedu utakmica kvalifikacija za EURO 2024. protiv selekcije Portugala.

V. d. generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Adnan Džemidžić izjavio je da je do otkazivanja polaska bh. reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti bh. ekipu do Lisabona.

“Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona. Zvanični organizator putovanja naše “A“ reprezentacije je agencija “Centrotours” d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner NSBiH.

Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti. NSBiH je sa svoje strane ispunio sve ugovorne obaveze, ali nije mogao uticati na izbor avio kompanije za čarter let. To je stvar koja je ostavljena na dispoziciji našem organizatoru putovanja. Stoga smo danas morali uložiti dodatne napore, organizovati smještaj naših reprezentativaca u Sarajevu do novog termina polaska.

Savez je igračima omogućio adekvatne uslove za neplanirani ostanak u gradu, a koji su nastali uslijed otkazivanja leta. Nakon odmora u hotelu, naši reprezentativci će obaviti trening. Prema posljednjim informacijama, novi termin polaska za Portugal je u 19:30 sati”, kazao je Džemidžić za službenu stranicu NSBiH.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.