30.7.2023. 22:24
0
Premijer liga BiH: Vidić srušio Sarajevo na Koševu
Fudbaleri Sarajevo novu sezonu u Premijer ligi BiH otvorili su na Koševu protiv Sloge iz Doboja.

Na tribine su se vratile Hord zla i sve je bilo spremno za spektakl. Za iskupljenje zbog ispadanja u Konferencijskoj ligi o Torpeda. I Bordo tim je sjajno otvorio meč, poveli su u 15. minuti, ali su na kraju izgubili 1:2 zahvaljujući sjajnom dvostrukom strijelcu Dejanu Vidiću.

Sarajevo je povelo iz prve ozbiljnije prilike u 15. minuti. Nakon ubacivanja sa desne strane Avramovski je glavom spustio loptu za Oliveiru, kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Šćekića.

Tri minute kasnije još jedna dobra akcija domaćih. Varešanović je ušao u šesnaesterac, pokušao je sve sam, ali je golman Dobojlija odbranio njegov pokušaj. Kapiten Sarajeva je imao i boljih rješanja, ali je bio sebičan...

Gosti su do izjednačenja mogli u 25. minuti. Grabež je probio desnu stranu, ali Šahinović sjajnom intervencijom spašava gol Sarajeva. Prilikom intervencije lopta ga je pogodila u glavu pa mu se morala ukazati pomoć.

U 32. minuti vidjeli smo prvu spornu situaciju. Oliveira je "podvalio" loptu Varešanoviću, njegov udarac brani Šćekić, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Čini se da je pogriješio asistent arbitra Matea Muse. Drugi pomoćnik je i nekoliko minuta kasnije signalizirao ofsaj Kyeremehu, što je također sporna situacija.

Sloga je izjednačila u 44. minuti. Nakon prekida golman Šahinović je "zaplivao" u prazno, a korpulentni Vidić loptu glavom poslao u praznu mrežu.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. Prvo su u 60. minuti imali kontru tri na dva, ali lopta nije stigla do Vidića, da bi minut kasnije Šipovac pogodio stativu.

Sarajevo je u 68. minuti propustilo veliku šansu za vodstvo, ali Oliveira sa pet metara ne pogađa okvir gola. Dojam je da ga je lopta iznenadila. U nastavku akcije Kyeremeh šutira pored gola.

I kako to biva u fudbalu, odmah je uslijedila kazna. Dujaković je ubacio, a Vidić glavom sa desetak metara efektno matirao Šahinovića.

Sarajevo je pokušalo izjednačiti preko Vrančića iz slobodnjaka i Čatakovića glavom, ali njih dvojica nisu pogodili okvir gola.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.