7.4.2024. 15:59
0
Premijer liga BiH: Željo došao do prve ovosezonske gostujuće pobjede
Fudbaleri Željezničara slavili su prvu gostujuću pobjedu, nakon 12 uzastopnih poraza ove sezone van Grbavice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Plavi su trijumfovali u Modriči protiv Sloge rezultatom 3:0 i pobjegli iz zone ispadanja pred vječiti derbi koji slijedu u narednom kolu na stadionu Grbavica.

Bruno Akrapović odustao je od sistema 3-5-2, prvi put ovog proljeća od prve minute su krenuli Štilić i Mekić, a ovaj prvi se odužio vodećim pogotkom.

Željo je imao prvu veliku priliku na meču. Štilić je izašao sam ispred Trake i šutirao, ali golman Sloge je izašao kao pobjednik.

Hiroš je u 15. minuti testirao Traku iz slobodnjaka, golman Sloge je odbio loptu.

Prvi put domaći su ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti kada je Veselinović probio po boku i ušao u šesnaesaterac, no nedostajala je završnica.

Minut poslije dosuđen je penal za Slogu nakon što je Cavnića lopta pogodila u ruku. Loptu na kreč je namjestio Vidić, a njegov udarac zaustavio je Muftić.

U prvom dijelu nije bilo golova, a gosti su priču u Modriči završili početkom drugog dijela.
Mrežu Dobojlija pogodio je Semir Štilić u 47. minuti.

Veznjak Želje bio je precizan s tridesetak metara, nakon što je golman Sloge Trako napustio svoj prostor i intervenisao glavom. Štilić je šutirao iz prve, udarac je bio zahtjevan, a lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži za veliko slavlje gostiju.

U 53. minuti Plavi su uduplali vodstvo. Pogodio je Krpić. Prije nego što se ponovo zatresla mreža Dobojlija prečku je pogodio Boljević, zatim i Krpić, a golgeter Plavih iz drugog pokušaja uspio je glavom poslati loptu iza leđa Trake i nagovijestio prve gostujuće bodove svog tima i tek drugi domaći poraz Sloge.

Mogao je Željo i do trećeg gola kada se Štilić u 60. minuti poigrao s defanzivcima Sloge, zatim šutirao, ali Grabež je spriječio pogodak intervencijom na gol-liniji.

Boljević je u 63. minuti istrčao kontranapad i šutirao, no stativa je bila saveznik Sloge.

Do kraja su domaći pokušali s izmjenama, ali Željo je zatvorio sve prilaze golu.

U sudijskoj nadoknadi je Hiroš postavio konačan rezultat.

U narednom kolu Željo igra vječiti derbi protiv Sarajeva, a Sloga gostuje kod Borca.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.