3.8.2023. 21:02
0
Željezničar se porazom u Azerbejdžanu oprostio od Evrope
Fudbaleri Željezničar porazom od Neftchija su se oprostili od Evrope.

Nakon 2:2 na Grbavici prije sedam dana, ekipa iz Azerbejdžana u Bakuu je slavila sa 2:0 i osigurala prolaz u treće pretkolo Konferencijske lige

Domaćini su imali blagu terensku inicijativu na otvaranju meča, a prvu ozbiljniju priliku imao je Željo u 17. minuti kada je Ovčina šutirao iz prve, ali je Brkić odbranio njegov pokušaj.

Neftchi je poveo u 19. minuti. Odbrana Plavih je spavala, a to koristi Saief i pogađa za 1:0. Pokušao je spasiti Jašerević, ali je skrenuo loptu u nebranjeni dio mreže.

U narednih desetak minuta domaći su prijetili preko Lebona, Saiefa, Matiasa i Jabera, no promjene rezultat nije bilo.

Na otvaranju drugog poluvremena Želju je zadesio još jedan peh. U jednom dulu udarac u glavu dobio je Ovčina, kojem se više od pet minuta ukazivala pomoć i na kraju je morao napustiti teren, a umjesto njega ušao je Drljo.

Nakon toga Željo je preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko dobrih prilika. Prvo je Krpić u 56. minuti na ubacivanje Haračića šutirao direktno u Brkića, a golman domaćih je u narednom napadu intervenisao ispred Haračića i još jednom spasio svoj tim.

Potom su uslijedile tri sjajne intervencije golmana Muftića, koji je zaustavio pokušaje Saiefa i Jabera. Ipak, u 68. minuti ni Muftić nije mogao ništa. Golman Želje odbranio je prvi udarac Matiasa, ali je u nastavku akcije Eddy odbijenu lotu ispred Jašarevića pospremio u mrežu.

U 74. minuti prijetio je Drljo, ali je Brkić spasio svoj gol. Do kraja meča Plavi nisu imali snage za preokret i porazom su se oprostili od Evrope.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.