21.8.2023. 16:26
0
Evo koliko je Dinamo platio Rijeci za Jakirovića
Sergej Jakirović novi je trener Dinama. Bivši trener Rijeke preuzeo je ekipu ekspresno nakon što je danas otkaz dobio Igor Bišćan. On se sporazumno razišao s Dinamom nakon šokantnog ispadanja od AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka nakon što je u Ateni do sudijske nadoknade vodio 2:0 pa je završilo 2:2.

Jakirović Dinamo preuzima odmah i već u četvrtak ga na Maksimiru čeka Sparta iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige, a samo tri dana kasnije na Maksimiru gostuje Rijeka u susretu 6. kola SuperSport HNL-a. Nakon toga Dinamo gostuje u Pragu pa u Osijeku te će Jakirović imati najteži mogući start na Dinamovoj klupi.

Vijest o njegovom preuzimanju Dinama šokirala je navijače Rijeke te iznenadila, ali i oduševila navijače Dinama, koji su pozitivnim porukama zatrpali klupsku Facebook stranicu. No Rijeka nije mogla učiniti previše oko Jakirovićevog odlaska u Dinamo, odnosno nije ga mogla zadržati.

Kako piše Index, Jakirović je u ugovoru s Rijekom imao klauzulu prema kojoj može otići ako neko za njega isplati šest mjesečnih plaća, odnosno oko 100.000 eura, što Dinamu nije bio nikakav problem. Za očekivati je da će u Dinamu zarađivati puno više.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.