23.11.2023. 11:06
0
Vaha poručio Hrvatima: Želim vam sve najbolje, ali nećete daleko na Euru
FOTO: Morocco FA
Legendarni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić je za Jutarnji list prokomentirao završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Hrvatska je odradila svoj posao na rutinski način, zaslužena je to pobjeda, koja je mogla biti i izrazitija da Čančarević nije tako bravurozno branio gol Armenije. Ali, odmah ću napomenuti, prvu pravu, ali i najbolju priliku imali su gosti u 39. minuti. Da je tu pao gol, bilo bi "čupavo - počeo je Vaha, pa nastavio:

- Za vodeći gol je Budimir na pravi način utrčao na centaršut Sose. U nekoliko navrata, u ranijim akcijama, baš sam zamjerio Budimiru, koji izvanredno skače, jaka mu je strana igra glavom, ali mora se naviknuti da ulazi prema lopti. Onako kako je postigao taj važan gol. Hrvati još jednom mogu biti ponosni na reprezentaciju, jer su se opet plasirali u završnicu velikog takmičenja.

Ipak, nije previše optimističan oko šansi "Vatrenih" na Euru.

- Nemojte mi zamjeriti, nemojte da vas moja procjena razočara, ali mislim da ćete teško i ovom prilikom doći do završnice takmičenja. Ali ja vam želim najbolje. Međutim, kao nikad prije, manjka pravi špic, znam teško je nalaziti takve igrače kakvi su Šuker, Bokšić, Mandžukić… Osim toga, evidentno je koliki je manjak u igri neigranje Perišića, koji je praktično svaki put igrač viška, koliko pamtim, on baš nikada nije podbacio, uvijek je bio među najboljima.

Halilhodžić je zaključio:

- Za kraj, opet se moram nakloniti Luki Modriću, njegovim kreacijama i energiji, i to kako u ovim, kažem ja, poznim godinama.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.