4.9.2023. 13:07
0
Luka Menalo presretan zbog pobjede: Najdramatičnija utakmica koju sam iskusio u Dinamu
Bosanskohercegovački reprezentativac je u drugom poluvremenu utakmice ušao u igru i uslijedio je preokret.

Dinamo je poslije velikog preokreta savladao Osijeka na Opus Areni u utakmici 7. kola HNL 3:2.

Gubili su Modri 2:0, smanjili na 2:1 u 70. minuti, a onda sa dva gola Bruna Petkovića iz penala u 87. i devetoj minuti sudijske nadoknade stigli do trijumfa.

Na samom početku drugog poluvremena Sergej Jakirović je uveo u igru Luku Menala umjesto Darija Špikića.

- Strašna pobjeda koja nam psihološki puno toga donosi. Nismo bili u najboljem izdanju, ali stvarno smo na karakter okrenuli i uzeli tri boda. Kažem, psihološki nam ovo stvarno jako puno znači, rekao je Menalo, te dodao:

- Prvi gol primamo iz pogreške što težimo igri, meni to nije tragedija da se iz takve igre dogodi pogreška. Potom primamo gol u prvom napadu drugog poluvremena, jako se teško vratiti iz toga, ali svaka čast svima.

Kaže da mu je ovo možda i najdramatičnija utakmica u Dinamu.

- Dugo sam vremena ovdje, navikao sam na dramatične utakmice, a ova ja možda i najdramatičnija koju sam iskusio u Dinamu.

Sada slijedi reprezentativna pauza.

- Jako je bitno da smo na pauzu od dva tjedna otišli s ovom pobjedom, nadam se da će sada oko nas biti malo pozitive da se što bolje pripremimo za iduće kolo, prenosi Oslobođenje.ba

(Mubina Lj.I)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.