30.12.2023. 19:06
0
Luka Menalo pred potpisom: Čeka se dogovor klubova
Luka Menalo, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, na proljeće neće nositi dres Dinama.

Naš ofanzivac, prema pisanju Germanijaka, pred potpisom je za novi klub. Riječ je o slovenskom Celju.

Iako se već neko vrijeme priča da Menala najviše želi Sarajevo, BiH reprezentativac nije sklon povratku u ligu iz koje je krenuo njegov put i ta opcija od prvog dana nije previše realna. Ali, zato bi se Menalo mogao vratiti u Sloveniju, tamo je već nosio dres Olimpije i ostavio vrlo pozitivan trag.

Menalo je, naime, velika želja Damira Krznara, bivšeg trenera Dinama, koji s Celjem drži uvjerljivo vrh prvenstvene tabele (drugoplasirana Olimpija zaostaje 10 bodova). Krznar poznaje Menalove fudbalske i ljudske karakteristike, zna što mu može donijeti i prema informacijama Germanijaka taj je posao vrlo blizu potvrde.

Jer i Menalo želi u Celje, cijeni Krznara, intrigira ga borba za naslov i evropski izazovi na ljeto, zapravo, ne postoje nikakve velike prepreke na putu do Menalova potpisa za Celje. Tek se čeka dogovor klubova, hoće li biti riječ o posudbi (s otkupom), ili odmah o kompletnom transferu!?

U svakom slučaju s Menalovim odlaskom/dolaskom u Celje slažu se i Dinamo i Celje i Menalo i Krznar, Modri mu ne misle praviti problem i, kako sad stvari stoje, dogovor bi se mogao postići već prvih dana 2024. godine.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.