7.9.2023. 12:46
0
FS Bolivije prekinuo prvenstvo: Liga je namještena, u mrežu upetljani čelnici klubova, igrači i sudije
Istražitelji tvrde da se cijeli sistem ove lige temelji na manipulaciji, odnosno namještanju, rezultata.

Najviša dva ranga bolivijskog fudbala su obustavljeni do daljnjeg kao rezultat aktuelne istrage o namještanju utakmica.

Istražitelji tvrde da se cijeli sistem ove lige temelji na manipulaciji, odnosno namještanju, rezultata. Predmet istrage su bili čelnici i igrači klubova, kao i veliki dio sudijske organizacije.

Intenzivni proces prikupljanja informacija i prisluškivanja je doveo do curenja informacija, a odluka Fudbalskog saveza Bolivije (FBF) da se prekine takmičenje donesena je sa omjerom 14 naprema 1.

Odluka je stupila sedam dana nakon prvih optužbi disciplinske komisije, koja je objavila desetak inkriminirajućih audiosnimki. 

U njima se moglo čuti kako se govori o kriminalnoj mreži, a u njoj je upetljano više od polovine prvoligaških i drugoligaških klubova, igrači i sudije.

FS Bolivije je od krovne kuće južnoameričkog fudbala (CONMEBOL) zatražio da im se dozvoli organizacija novog prvenstva u suženom obliku, koji bi se trebalo održati tokom jeseni i zime, navodi Avaz.ba

(Mubina Lj.I.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.