9.9.2023. 14:10
0
U Tottenhamu je bio 20 godina, u Bayernu je tek mjesec: Kane govorio o razlikama dva kluba
Samo jedan mjesec u Minhenu mu je bio dovoljan da uoči glavnu razliku između ta dva kluba.

Jedno od najvećih iznenađenja proteklog transfer roka je bio prelazak Harry Kanea u minhenski Bayern iz Tottenhama.

On je u londonski klub stigao kao 11-godišnjak i u njemu je, ne računajući odlaske na posudbe kao mlad igrač, proveo je cijelu karijeru u sjevernom Londonu.

Bio je ondje 20 godina, a samo jedan mjesec u Minhenu mu je bio dovoljan da uoči glavnu razliku između ta dva kluba.

Ne postoji igrač koji je za Tottenham odigrao više utakmica i zabio više golova od njega, a bio je i rekordni izlazni transfer kluba (100 miliona eura, uz mogućih 10 kroz bonuse). 
Uz dugi staž u Toteenhamu, jasno je da Kane zna o čemu priča.

- Željeli smo pobjeđivati i u Spursima, ali nije bila katastrofa ako bi se dogodio niz od nekoliko utakmica bez slavlja. U Bayernu moraš pobijediti u svakom meču. Nakon 3:1 i 4:0 iz naše prve dvije utakmice pričalo se o tome kako nismo zadovoljni igrom. Klub ima vrhunski mentalitet – rekao je Kane, koji s Tottenhamom nije osvojio niti jedan trofej.

U tri ligaške utakmice od dolaska u Bayern zabio je tri i namjestio je jedan gol, a Bayern je upisao pobjede u svim utakmicama, navodi Avaz.ba.

(Mubina Lj.I.)

 
Harry Kane
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.