1.10.2023. 13:37
0
Bašić: Igrači su izgubili samopouzdanje, nismo se predali, nadam se da ćemo uspjeti izaći iz velike krize
Trener Željezničara Nermin Bašić najavio je utakmicu devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

Željo je nanizao četiri poraza u domaćem prvenstvu, protiv Veleža, GOŠK-a, Sloge, Zrinjskog, a Plavi su lošu formu potvrdili eliminacijom od Slobode u šesnaestini finala Kupa BiH.

- Zaista imamo nevjerovatan mjesec iza sebe, pun turbulencija i u jako teškom smo stanju, kako ekipa tako i svi u klubu, a tako i naši navijači, svi smo razočarani. Zadnje tri gostujuće utakmice, tri poraza, a ukupno pet. Ja se nadam da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribina, da će se desiti da naša Grbavica prevazići ovu krizu i da ćemo uploviti u neke mirnije vode - rekao je Bašić.

- Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na terenu na utakmicama. Činimo sve u klubu da to bude bolje, ja se nadam zaista da povratak na Grbavicu s našim navijačima i da ćemo uspjeti izaći iz ove velike krize - dodao je on.

Kaže da Željo protiv Širokog mora gledati sebe.

- Imaju jedan poraz, drugi su na tabeli, lijepo sastavljena ekipa. Imaju dobrog trenera koji ima hajdučko srce, dosta dobro ga poznajem. Neće biti nekih iznenađenja. Mi moramo sebe gledati, nadam se sutra da će samo jedna ekipa postojati, a to je Željo. Svi su spremni osim Mekića koji nema pravo nastupa.

Utakmica Željezničar - Široki Brijeg igra se u ponedjeljak s početkom od 18 sati.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.