2.10.2023. 19:57
0
Premijer liga BiH: Željezničar konačno prekinuo seriju od pet vezanih poraza. Na Grbavici pao Široki Brijeg
FOTO: Avaz
Fudbaleri Željezničara prekinuli su seriju od pet uzastopnih poraza i u derbiju 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su Široki Brijeg sa 2:1. Gol odluke postigao je Sulejman Krpić u 93. minuti.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i prijetili preko Ćosića i Allysona, ali bez već uzbuđenja pred Tomićevim golom. Potom je pokušao i Amoah, no Musa je u posljednjem trenu izblokirao njegov ubačaj.

Kako je vrijeme odmicalo i gosti su se oslobađali pritiska, a prvu ozbiljniju priliku imali su u 18. minuti, kada je udarac Ćavara odbranio Muftić. Željin golman je u 11 minuta kasnije sa dvije sjane intervencije spasio Plave.

Prvo je zaustavio pokušaj Ćavara iz slobodnjaka, a u nastavku akcije panterskom intervencijom odbranio je i udarac Muse. I, kako to biva u fudbalu, uslijedila je kazna.

Capan je pogriješio, Amoah majstorski proigrao Štilića, a ovaj rutinski matirao Tomića za veliko slavlje na Grbavici. Do odlaska Željo je mogao udvostručiti prednost.

Cocalić je odigrao dupli pas sa Jašarevićem, našao se u završnici i glavom pogodio prečku. Lopta se odbila do Amoaha, čiji je udarac odbrana Želje izblokirala.

Široki je izjednačio na otvaranju drugog dijela. rezervista Chinedu uposlio je Kpana, ovaj se oslobodio Galića i matirao nemoćnog Muftića. Željo je nakon primljenog gola krenuo po novo vodstvo. Prvo je Tomić paradom zaustavio pokušaj Štilića, da bi u nastavku akcije Cocalićev pokušaj glavom na gol-linije u polje izbio Lukić.

Veliku priliku Željo je imao u 73. minuti. Amoah je povukao kontru, proigrao je Drlju, koji se oslobađa svog čuvara i pogađa prečku.

Željo je preko Krpića postigao drugi gol, ali je sudija poništava gol i pokazuje ofsajd. U najmanju ruku diskutabilna situacija, jer pitanje je da li je Krpić bio u nedozvoljenoj poziciji. Pomnoćni sudija je Davor Vukašinović iz Rogatice.

Gosti su u sudijskoj nadokandi mogli i do pobjede, ali je Muftić odbranio udarac Mikolčića.

Pogodak za veliki trijumf postigao je Krpić na asistenciju Drine.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.