8.10.2023. 13:03
0
Blatter smatra da je FIFA rasturila SP 2030. godine
Bivši predsjednik FIFA-e kritikovao je i Svjetsko prvenstvo u Kataru, a sad se osvrnuo i odluku održavanju onog 2030. godine

Maroko, Španija i Portugal imenovani su za domaćine turnira 2030. godine, dok će Urugvaj, Argentina i Paragvaj također biti domaćini otvaranja utakmica povodom obilježavanja stote godišnjice turnira, objavila je FIFA.

Odluku je kritikovao Sepp Blatter, koji je bio predsjednik FIFA-e od 1998. do 2015, prije nego što je smijenjen nakon istrage o korupciji.

"Apsurdno je rasturiti mundijal na ovaj način", rekao je Blatter za švicarske novine SonntagsBlick.

"Završnica Svjetskog prvenstva mora biti kompaktan događaj", rekao je, dodavši da je to važno za identitet događaja, za organizaciju i za posjetitelje.

Ovaj 87-godišnjak je rekao da bi se turnir 2030. trebao održati u Južnoj Americi, obilježavajući 100. godišnjicu prvog turnira kojem je domaćin i koji je osvojio Urugvaj.

"Iz historijskih razloga, Svjetsko prvenstvo 2030. trebalo je pripasti isključivo Južnoj Americi".

Podsjećamo, proteklo prvenstvo je odigrano u Kataru, a aktuelni prvak je Argentina. Naredno će biti održano u SAD-u, Kanadi i Meksiku, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.I.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.