8.10.2023. 17:11
0
Premijer liga BiH: Borac uvjerljiv u Gabeli
Fudbaleri Borca nastavili su pobjedonosni niz. Banjalučani su u 10. kolu Premijer lige BiH protutnjali kroz Gabelu, gdje su protiv GOŠK-a slavili sa 3:0, što im je bio osmi trijumf u nizu.

Iako su tri lopte završile u mreži domaćeg golmana, najveće zasluge za ovu pobjedu pripadaju sjajnom golmanu Milanu Mijatoviću. Crnogorac je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spašavao svoj tim.

GOŠK je bolje otvorio meč i već u prvoj minuti imao sjajnu priliku koju u gol nije uspio pretvoriti Mihaljević. Uslijedila je kazna, a Borac je poveo u 12. minuti. Herera je ubacio sa lijeve strane, a Grahovac glavom pogađa za slavlje gostiju.

Potom je Gogić promašio priliku za izjednačenje, a nedugo potom gol je pao na drugoj strani. Kvržić je ubacio, odbrana domaćih je spavala, a Jurilj glavom pogodio za 0:2.

Spornu situaciju bilježimo u 36. minuti. Nižić je pao u kaznenom prostoru Borca, a sudija Musić pokazao mu je žuti karton zbog simuliranja. Arena Sport usporeni snimak je vratila tek na poluvremenu, a i komentator ove TV kuće priznao je da je kontakt postojao... U svakom slučaju ostaje otvoreno pitanje da li je sudija Musić oštetio domaće, jer pitanje je kako bi se odvijale stvari da je dosudio kazneni udarac za domaće.

Pitanje pobjednika riješeno je u 52. minuti kada je Lukić po treći put domaćeg golmana poslao po loptu u mrežu.

Domaći su do kraja pokušali stići do počasnog gol, ali već pomenuti Mijatović bio je sjajan na golu Banjalučana.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.