13.10.2023. 13:32
0
Zmajići prve bodove traže protiv Francuske
Nakon odigrana dva kola naša U21 reprezentacija se nalazi na posljednjem mjestu grupe H, porazima od Slovenije i Austrije je u teškoj poziciji da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se 2025. godine održava u Slovačkoj.

Večeras će na megdan našoj reprezntaciji izaći ekipa Francuske, koju sa klupe predvodi legendarni Thierry Henry. Francuska je u ovom susretu apsolutni favorit, ali selektor Igor Janković kaže kako se njegovi izabranici neće tako lako predati:

„Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica, dobar protivnik, želimo ostaviti dobar utisak. Postoje svi uslovi za dobru utakmicu. Poštovanje svima, naravno i Francuskoj, ali mi gledamo sebe i ako odigramo kako možemo, onda vjerujem u dobar rezultat. Podrška publike nam je vjetar u leđa i nadam se da će sutra tribine stadiona „Grbavica“ biti ispunjene.“ 

Ivan Bašić, prvotimac Orenburga je pozitivan pred večerašnji susret: 

„Svjesni smo da sutra igramo sa favoritom Evropskog prvenstva 2025, ali ćemo dati sve od sebe da utakmica bude dobra i da pokažemo svoje iskustvo. Generalno sam zadovoljan sa svojom formom i time kako protiču pripreme cijelog tima.“

Trikolori će večeras tražiti svoju drugu pobjedu u kvalifikacijama, i time pokušati zacementirati prvu poziciju u grupi. Dok sa druge strane naša reprezentacija večeras traži svoje prve bodove, a novim eventualnim porazom bi znatno smanjila šanse za odlazak na prvenstvo.

Utakmica je na programu u 18 sati i 30 minuta na stadionu Grbavica, a ulaz je besplatan.

(Aldin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.