2.4.2024. 11:10
0
Materazzi o situaciji na finalu SP 2006. godine: "Nikad nakon toga više nisam vidio Zidanea"
Legendarni italijanski stoper Marco Materazzi nakon 18 godina u razgovoru za The Times opisao je detalje mitske scene kad ga je u produžecima finala Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj glavom u prsa udario Zinedine Zidane.

Francuski kapiten nakon kraćeg verbalnog okršaja s Italijanom izgubio je živce i glavom u tijelo udario italijanskog stopera, koji je kao pokošen pao na travnjak. Zidane je odmah isključen.

“Ne sviđa mi se to jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. Ta se epizoda nije smjela dogoditi. U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidane mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam vidio Zidanea”, ispričao je Materazzi. 

Podsjetimo, regularni dio utakmice završio je 1:1, a strijelci svojih reprezentacija bili su upravo Zidane u sedmoj i Materazzi u 19. minuti. Italija je slavila nakon penala svoj četvrti naslov prvaka svijeta. 

Iako se ranije nagađalo kako je Materazzi uvrijedio Zidaneovu majku, obojica su potvrdila da je spomenuo sestru.

“Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali on je dio moje karijere. U tom sam trenutku bio slab. Nije mi uvrijedio majku, ali jest sestru”, rekao je Zidane za L'Equipe u jednom intervjuu.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.