17.10.2023. 18:38
0
Egipatska fudbalska zvijezda Mohamed Salah najavljuje donaciju ljudima u Gazi!
FOTO: Getty images
Izvršni direktor egipatskog Crvenog polumjeseca Rami al-Nazer rekao je ne otkrivajući iznos po zahtjevu igrača.

Svjetski poznati fudbalski napadač Mohamed Salah (također poznat kao Mo Salah) najavio je donaciju ljudima u pojasu Gaze koji se suočavaju s izraelskom ofanzivom koja je u toku, prema egipatskom Crvenom polumjesecu.

Izvršni direktor egipatskog Crvenog polumjeseca Rami al-Nazer rekao je lokalnim novinama “Youm7” u nedjelju navečer da će Salahova donacija ići kao podrška ljudima u Gazi koji su pogođeni izraelskim bombardiranjem.

Dodao je da na zahtjev egipatskog igrača neće otkriti iznos donacije.

Od izbijanja sukoba između palestinskih skupina u Gazi i Izraela, aktivisti društvenih medija okrivljuju Salaha za šutnju o događajima za razliku od drugih svjetskih igrača, uključujući Francuza Karima Benzemu i Alžirca Riyada Mahreza.

Deset dana nakon sukoba s palestinskom skupinom Hamas, izraelsko bombardiranje i blokada Pojasa Gaze nastavljeno je, a više od milion ljudi – gotovo polovina ukupnog stanovništva Gaze – raseljeno je, prema UN-ovoj Agenciji za pomoć i rad palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku.

Gaza proživljava strašnu humanitarnu krizu bez struje, dok vode, hrane, goriva i medicinskih zaliha ponestaje, dok civili bježe na jug nakon izraelskog upozorenja da se evakuiraju iz sjevernih područja.

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo operaciju Al-Aqsa Flood, višestruki iznenadni napad koji uključuje niz raketnih lansiranja i infiltracije u Izrael kopnom, morem i zrakom. Rečeno je da je upad bio odmazda za napad na džamiju Al-Aqsa i pojačano nasilje doseljenika.

Izraelska vojska tada je pokrenula operaciju Swords of Iron protiv ciljeva Hamasa u pojasu Gaze.

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim zračnim napadima na Gazu popeo se na 2.750, uključujući 750 djece.

U Izraelu je ubijeno 1300 ljudi, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.