19.10.2023. 18:50
0
Pojačanje za Zmajeve: Iskusnog fudbalera dijele detalji od dresa Bosne i Hercegovine
FOTO: APA
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla dobiti pojačanje u napadu.

Ime Harisa Tabakovića spominje se već neko vrijeme u kontekstu BiH, a uskoro bi mogao obući dres Zmajeva.

“Ostalo je još nekoliko stvari da se završi, a koje se odnose na papirologiju kako bih mogao steći pravo nastupa za BiH u budućnosti. Promijenio se i selektor, tu je Savo Milošević dok s druge strane od švicarskog Saveza nisam čuo nikakvu povratnu informaciju”, istakao je Tabaković za ran.de i naglasio da pored BiH i Švicarsku nosi u srcu.

“Obje selekcije nosim u svom srcu, Švicarska mi je dala sve, ali sam naravno otvoren da igram za zemlju porijekla mojih roditelja. Nije mi više 20 godina već 29. Na kraju se moram fokusirati na moje predstave u Herthi i postizati golove tamo. Vrijeme će pokazati da li ću biti u reprezentaciji”, priča 29-godišnjak.

Napadač berlinske Herthe odigrao je devet utakmica 2. Bundeslige i postigao osam golova i upisao tri upisane asistencije.

Tabaković je u karijeri prošao sve omladinske selekcije Švicarske, a kasnije nastupao i za U21 reprezentaciju te zemlje. Kroz klupsku karijeru nosio je dresove Young Boysa, Willa, Grasshoppera, Debrecena, Diosgyora, bečke Austrije i Austrije Lustenau.

Transfer Tabakovića iz Austrije u Hertehu iznosio je 500 hiljada eura, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.