17.11.2023. 15:01
0
Iznenađujuća vijest iz Hrvatske: Ruski gigant hoće da ulaže u Dinamo
FOTO: Facebook/GNK DINAMO ZAGREB
Zagrebački Dinamo, poslije definitivno distanciranja Zdravka Mamića od kluba, prolazi kroz veliku organizacionu i rezultatsku krizu.

Prošlogodišnji učesnik Lige šampiona, izgubio je status nedodriljivog u Hrvatskoj, trenutno se nalazi na posljednjem mjestu grupe Lige Konferencija. “Uspio” je čak i da izgubi od Balkanija iz Suve Reke.

Međutim, imaju u Maksimiru razloga za blage osmjehe. Naime, prema saznanjima portala "Germanijak", jedna od vodećih naftnih kompanija na svijetu, ruski Lukoil, želi da postane sponzor Dinama. U posao je uključena ćerka firma druge naftne kompanije na svijetu (prva je Gasprom) Lukoil Kroacija.

Na Maksimiru još nisu odlučili hoće li prihvatiti rusku ruku, ili se zahvaliti na ponudi. Moguće je da u svemu tome ima malo i političke konotacije, pošto je poznato da su Hrvati bliži sa Ukrajincima.

"Finansijski je jako zanimljiva ponuda Rusa, ali postoje druge okolnosti. Trenutno se ponuda razmatra. Ima pluseva, ali ima i minusa", rekao je izvor "Germanijaka".

Predstavnici Dinama i Lukoila imali su zvaničan sastanak na Maksimiru, Rusi su donijeli ponudu jednaku onoj koji su dali na razmatranje splitskom Hajduku.

Lukoil godinama ulaže u fudbal, ta kompanija je većinski vlasnik Spartaka iz Moskve, bratskog kluba Crvene zvezde.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.