23.11.2023. 13:34
0
Vico Zeljković: Imamo četiri mjeseca da se pripremimo. Mi od našeg cilja ne odustajemo uprkos posljednjim rezultatima
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, poručio je poslije današnjeg žrijeba baraža za EURO da su Zmajevi dobili najtežeg mogućeg rivala.

- Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo, ali mi od našeg cilja ne odustajemo, uprkos rezultatima koji u prethodnom periodu nisu bili u skladu sa očekivanjima. Imamo četiri mjeseca da se pripremimo za ove susrete i vjerujem da stručni štab i fudbaleri mogu napraviti historijski rezultat i plasirati se na EURO - Zeljkovićeve su riječi.

Zmajevi će 21. marta u polufinalu dodatnih kvalifikacija dočekati Ukrajinu. Ukoliko BiH ostvari plasman u finale ponovo će biti domaćin boljem iz drugog polufinalnog duela Lige B (Izrael - Island). Finale baraža zakazano je za 26. mart 2024. godine.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset njemačkih gradova.

Žrijeb grupa za EURO bit će oržan 2. decembra ove godine.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.