28.12.2023. 17:30
1
Milan Tegeltija najavio mogući odlazak iz Borca: "Možda je vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da klub dobije profesionalnog menadžera..."
Predsjednik Fudbalskog kluba Borca Milan Tegeltija objavio je danas saopštenje na društvenim mrežama u kojem je najavio moguće povlačenje sa pozicije prvog čovjeka kluba.

Tegeltija je istakao da će razmijeniti mišljenja sa saradnicima u rukovodstvu kluba i u skladu sa time donijeti odluku o svom ostanku ili odlasku u Borcu.

- Završava se kalendarska godina u kojoj je, u u aprilu ove godine, FК Borac dobio novi upravni odbor i novog predsjednika kluba. FК Borac sutra otvara  prvi zvanični fan shop u centru Banjaluke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uslovi da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono. Кlub je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština kluba, usvojen novi statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba. Ostvaren je sjajan takmičarski ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti. Uspostavljen je ozbiljan i funkcionalan sistem u klubu, koji se, naravno, mora dalje unapređivati i rasti, napisao je Tegeltija i dodao:

- Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da FК Borac dobije profesionalnog menadžera - predsjednika upravnog odbora ili generalnog direktora koji  bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj. mene. To bi možda moglo biti značajno unaprijeđenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima trebamo razmisliti svi u klubu, i o kojoj ću u ovoj prvenstvenoj pauzi razgovarati i razmjeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba, ističe Tegeltija.

Svjestan je, kaže, vlastitih ograničenja u vođenju kluba.

- Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika kluba bi prepustio novom menadžeru-predsjedniku kluba. Za mene je velika čast i zadovoljstvo biti predsjednikom Velikana iz Platonove, međutim isto tako činjenica je i da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi klub kao dodatnu aktivnost, od čega niti sam bježao niti bježim i spreman sam i dalje to da radim, ali sam svjestan i vlatitih ograničenja zbog te činjenice koja prati svakog ko je predsjednik kluba na taj način, zbog čega smatram da je ova ideja sigurno vrijedna razmišljanja i razgovora u rukovodstvu našeg kluba, poručio je Tegeltija.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.