30.12.2023. 9:54
1
Prvi čovjek turskog fudbala trpi žestoke uvrede, u sve se uključio i Erdogan koji je postavio jedan zahtjev
FOTO: Twitter
Nezabilježen skandal viđen je prethodne noći, kada su Rijad i Saudijska Arabija trebali biti domaćin finala Superkupa Turske između Fenerbahce i Galatasarayja, ali utakmica je na kraju morala biti odgođena.

Željli su turski velikani obilježiti stogodišnjicu osnivanja republike Turske, banerima sa likom Kemala Ataturka koga smatraju ocem moderne države i dodatnim banerom na kome je trebalo da bude ispisan Ataturkov citat: „Mir u kući, mir u svijetu“.

Također u planu su imali izaći i na zagrijavanje u majicama sa Ataturkovim likom, međutim Saudijci im to nisu dozvolili.

Pored toga na ulazu na stadionu nisu pustili ni navijače, koji su imali na majicama lik Kemala Ataturka. Turski savez je učinio sve da se utakmica odigra, ali su klubovi jasno zauzeli stav da odbijaju izaći na teren.

Pogotovo se za odigravanje utakmice zalagao predsjednik turskog Saveza Mehmet Büyükekşi koji je nagovarao čelnike oba kluba da odustanu od svojih zahtjeva te izađu na teren.

Na društvenim mrežama Buyukeksi trpi žestoke uvrede, a kako pišu turski mediji snioć je prvom čovjeku fudbala u Turskoj pozlilo te je morala reagovat i i hitna pomoć. Također, on se nalazi pod velikim pritiskom javnosti, a pojedini mediji pišu kako je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan zatražio njegovu ostavku.

Buyukeksi je na mjestu predsjednika od prošle godine te ostaje da se vidi da li će i u 2024. godini ostati na istoj funkciji, piše N1. 

(Erna H.) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.