30.12.2023. 18:28
0
City bez većih problema savladao Sheffield, Aston Villa teže od očekivanog slavila protiv Burnleya
U terminu od 16 sati igrane su četiri utakmice 20. kola engleske Premier lige. Sve četiri su slavili domaćini.

Manchester City ugostio je Sheffield United koji je stigao bez suspendovanog (akumulirani žuti kartoni) Anela Ahmedhodžića i slavio s 2:0.

Nepunih 14 minuta bilo je dovoljno Građanima da povedu. Rodri se namjestio na ivici kaznenog prostora i lijepo pogodio.

Novi gol u 61. minuti. Phil Foden je dao loptu na tanjir Julianu Alvarezu, kojem je ostao lakši dio posla.

Veliki kiks zamalo je napravila Aston Villa. Slavila je 3:2 protiv Burnleyja teškom mukom.

Bailey je doveo Villu u vodstvo u 28. minuti, da bi gosti samo dvije minute kasnije preko Amdounija izjednačili rezultat.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:1 jer je Diaby zabio u 42. minuti, a kada je Berge u timu gostiju u 56. minuti dobio drugi žuti karton malo ko je davao šanse za remi Burnleyju.

S igračem manje gosti dolaze do novog poravnanja u 72. minuti preko Fostera, no penal je spasio Aston Viluu i u 89. minuti s 11 metara Luiz donosi pobjedu domaćinu.

Crystal Palace je s 3:1 nakon preokreta savladao Brentford. Lewis-Potter pogađa već u 2. minuti za 0:1.

Do poluvremena je Palace okrenuo golovima Olisea i Ezea, da bi Olise u drugom dijelu još jednim golom zapečatio sudbinu gostiju.

Rezultatom 3:0 Wolvesi su bili bolji od Evertona. Kilman je bio strijelac u prvom, a u drugom su pogađali Cunha i Dawson.

Ranije danas Chelsea je s 2:3 slavio kod Lutona, dok ćemo od 18:30 sati pratiti utakmicu Nottinghama i Manchester Uniteda.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.