7.4.2024. 18:28
0
Premiership: U najvećem engleskom derbiju remizirali Manchester United i Liverpool. Arsenal ostao na vodećoj poziciji
Još jedan fenomenalan derbi odigrali su Manchester United i Liverpool, ovaj put u 32. kolu Premiershipa i nije moglo bez uzbuđenja preokreta i atomskog fudbala. Utakmica je okončana rezultatom 2:2.

Već u trećoj minuti velika šansa za Liverpool, sjajno proigravanje Salaha za Szoboszlaija koji odlično šutira, ali Onana još bolje brani.

Redsi su apsolutno imali kontrolu utakmice u prvom poluvremenu, dominirali su, a nova prilika u 18. minuti, ponovo u šansi Szoboszlai, ostalo je 0:0.

U 23. minuti slavlje gostiju. Nunez je lijepo prebacio jednu loptu na koju je natrčao Diaz i zakucao u mrežu Uniteda za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo još dvije velike prilike za Liverpool preko Nuneza u 35. i Diaza u 42. minuti utakmice, ali na odmor se odlazi rezultatom 0:1.

Nevjerovatna je statistika bila u prvom poluvremenu u kojem Manchester United nije uputio nijedan udarac prema golu Liverpoola.

U drugom poluvremenu kao da je drugi tim Uniteda izašao na teren.

Odmah na startu drugog poluvremena u 50. minuti, Bruno Fernandes sjajno šutira sa 40 metara i pogađa za 1.1, tako da je United praktički iz prvog udarca na utakmici stigao do gola.

Nakon gola domaćina veliku šansu za goste propušta Nunez, bio je sam ispred Onane, ali neshvatljivo loše je šutirao, ostalo je 1:1.

Liverpool kao da je bio pogubljen na terenu u nastavku utakmice, a novi šok u 69. minuti. Sjajno se namjestio i efektno pogodio mladi 18-godišnji Kobbie Mainoo i to je bilo 2:1 za Manchester United.

U 79. minuti Onana ponovo spašava United, odbranio je udarac Diaza, na odbijenu loptu natrčao je Salah, ali šutira preko gola.

Uzbuđenja su nastavljena u 82. minuti. Wan-Bissaka je ooborio Elliotta u šesnaestercu i to je bio penal za Redse. Loptu je uzeo Salah i sigurno pogodio za 2:2.

Sreća je bila na strani Uniteda u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, Diaz je bio u prilici, šutirao, a lopta otišla preko gola Onane.

Totalna ludnica je u vrhu premiershipa. Lider je Arsenal sa 71 bodom, koliko ima i Liverpool, ali Topnici imaju bolju gol razliku, dok je Manchester City sada na 70 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.