11.1.2024. 18:54
0
Otkriven bizaran razlog zašto su Saudijci zviždali tokom minuta šutnje Franzu Beckenbaueru
Fudbaleri Real Madrida savladali su Atletico Madrid u spektakularnoj utakmici finala španskog Superkupa odigranoj u Saudijskoj Arabiji.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 3:3, da bi u produžecima Kraljevi postigli dva gola i slavili pobjedu 5:3. 

Nažalost, da utakmica ne ostane upamćena samo po fantastičnoj igri oba tima, pobrinuli su se navijači, odnosno veći dio njih koji je prisustvovao istoj.

Naime, uoči utakmice održana je minuta šutnje za jednog od najboljih fudbalera svih vremena Franza Beckenbauera, koji je preminuo prije nekoliko dana u 78. godini života. 

U momentima kada se velikanu svjetskog fudbala trebalo odati poštovanje, dio publike je zviždao i time izazvao bijes svakog iskrenog ljubitelja najpopularnijeg sporta na svijetu.

No, ispostavilo se da navijači nisu zviždali Beckenbaueru, barem prema pisanjima španskog medija Cadena Ser. 

Oni su, pozivajući se na jednog saudijskog novinara, istakli da su zvižduci stvar kulturalnog problema, a ne bilo čega vezanog za Franza Beckenbauera. 

- Ti zvižduci nisu imali nikakve veze s Beckenbauerom, više je to bio kulturalni problem. U Saudijskoj Arabiji nije uobičajeno imati minutu šutnje. Ipak, nisu svi navijači zviždali, već samo jedan dio, naveo je pomenuti novinar. 

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.