10.1.2024. 21:52
1
Saudijci izviždali minut šutnje za Franza Beckenbauera
Polufinale španskog Superkupa između madridskih rivala Reala i Atletica započelo je s velikom sramotom koja je šokirala nogometne fanove širom svijeta.

Na stadionu KSU u Rijadu, prije početka utakmice, održana je minuta šutnje u znak sjećanja na nedavno preminulog legendarnog Franza Beckenbauera. Međutim, umjesto poštovanja i tišine, minuta šutnje je izviždana.

Taj neprihvatljivi čin izazvao je ogorčenje i osudu nogometne javnosti.

Minuta šutnje je trebala biti trenutak za odavanje počasti jednom od najvećih nogometnih ikona, ali umjesto toga, bila je ispraćena negativnim reakcijama. To je ne samo nepoštovanje prema Beckenbaueru, već i pokazatelj nedostatka sportskog duha i kulture.

Gledajući dešavanja na terenu prvo poluvrijeme je donijelo sjajan meč pun preokreta, prvo je poveo Atletico golom Hermosa, ali su Rudiger i Mendy donijeli preokret Realu, a Griezmann se pobrinuo da se na zasluženi odmor ode pri nerješenom rezultatu. U nastavku je postignuto još dva gola pa je trenutni rezultat 3:3.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.