14.1.2024. 21:57
0
Real deklasirao Barcelonu i osvojio španski Superkup
FOTO: screenshot/x
Fudbaleri Real Madrida pobjednici su španskog Superkupa, 13. put u svojoj historiji.

Kraljevi su u finalnom meču, popularnom El Clasicu, odigranom u Rijadu u Saudijskoj Arabiji potpuno razbili Barcelonu i slavili rezultatom

Za Real je protiv branioca naslova u ovom takmičenju meč počeo kao iz snova jer je Vinicius golovima u 7. i 10. minuti donio timu Carla Ancelottija dva gola prednosti.

Barcelona se uspjela oporaviti od početnog šoka i u 33. minuti reko Lewandowskog smanjiti zaostatak.

U 39. minuti poslije duela Arauja i Viniciusa dosuđen je penal za Real. Vinicus je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio s bijele tačke

Real je u drugom poluvremenu postigao i četvrti gol. U strijelce se upisao Rodrygo u 64. minuti.

Barcelona je od 71. minute igrala s igračem manje poslije isključenja Arauja. Defanzivac Katalonaca oba žuta kartona zaradio je u duelima s Vinicusom. Brazilac je bez ikakve sumnje bio prvo ime meča.

Realu će uz trofej pripasti 7,8 miliona eura, a Barceloni 500.000 eura manje.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.