16.2.2024. 20:48
0
Mourinho zbog Rome odbio da bude selektor Ronaldu i ekipi
Jose Mourinho, sada već bivši trener Rome, oglasio se o otkazu kojeg je dobio u Vučici.

U intervjuu koji je dao Riju Ferdinandu, Portugalac je govorio o razlozima svog odlaska iz Italijanske prijestolnice i svojim osjećajima povodom toga:

"Odluka je došla iz uprave. To se mora poštovati, bez rasprave. Navijači su srce tima, srce ekipe, ali kada uprava donese odluku, to se mora prihvatiti. Ovo je odlazak koji me je više povrijedio od drugih, jer sam dao sve od sebe, dao sam srce. Odbio sam nekoliko velikih ponuda da ostanem u Rimu, odbio sam ponudu da postanem selektor Portugala. Odbio sam i ponude iz Saudijske Arabije, što nisam krio. Odlazak iz Rome me je povrijedio jer sam osjećao da sam donio mnogo radosti navijačima. Ovo je prvi put da se drugačije osjećam kada napustim klub", istakao je Mourinho.

Portugalski stručnjak je odbio i ponudu da postane selektor reprezentacije svoje zemlje, ali to nije bila jedina ozbiljna ponuda za vođenje nacionalnih selekcija:

"Godine 2007. odbio sam ponudu da postanem trener engleske reprezentacije. Ponuda je bila na stolu, ali sam je odbio", rekao je Jose.

Podsjećanja radi, Mourinho je u svojoj bogatoj karijeri vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Portu, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.