18.6.2023. 9:23
0
TikTok najavio investiciju milijardi dolara u e-trgovinu.
Jugoistočna Azija, regija s ukupnom populacijom od 630 milijuna, od kojih je polovina mlađa od 30 godina, spada među najveća TikTokova tržišta po broju korisnika, s više od 325 milijuna posjetitelja mjesečno.

No, platforma tek treba pretvoriti tu veliku korisničku bazu u glavni izvor prihoda od internetske trgovine s obzirom na žestoku konkurenciju poput Shopeea singapurske kompanije Sea Limited, Lazade kineskog Alibabe i Tokopedije u vlasništvu indonezijskog GoTo-a.

"Uložit ćemo milijarde dolara u Indoneziju i jugoistočnu Aziju u idućih nekoliko godina", rekao je izvršni direktor TikToka Shou Zi Chew.

Kompanija nije objavila detalje planirane potrošnje, navodeći tek da će ulagati u strukovnu obuku, oglašavanje i podršku malim dobavljačima koji pokažu interes za njezinu platformu za internetsku trgovinu TikTok Shop.

Sadržaj na TikTokovoj platformi sve je raznovrsniji, naglasio je Chen, ukazujući na rast broja korisnika i na širenje iz temeljnog poslovanja oglašavanja na internetsku trgovinu uz pomoć poveznica u aplikaciji koji potrošačima omogućuju kupnju tijekom video prijenosa uživo.

TikTok u jugoistočnoj Aziji ima 8.000 radnika i dva milijuna malih trgovaca koji prodaju robu na njegovoj platformi u Indoneziji, najvećem gospodarstvu regije, dodao je.

Transakcije u internetskoj trgovini u jugoistočnoj Aziji približile su se prošle godine razini od 100 milijardi dolara, a Indonezija je činila nešto više od polovine tog iznosa, prema podacima konzultantske kuće Momentum Works.

Vrijednost transakcija na TikTokovoj platformi poskočila je lani u toj regiji na 4,4 milijarde dolara, sa samo 600 milijuna dolara u 2021. Na Shopeejevoj platformi iznosile su čak 49 milijardi dolara, saopćila je ta konzultantska kuća.

(Ajdin B.)

TikTok
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.