23.8.2016. 19:20
0
Od iduće godine sva računala sa Win 10 operativnim sustavom imaće podrška za HoloLens
Podrška bi trebala stići u obliku nadogradnje negdje tijekom 2017. godine, te će korisnicima omogućiti kombiniranje 3D aplikacije sa stvarnim svijetom.

Terry Myerson, potpredsjednik Microsoftove grupe za Windowse, najavio je na ovogodišnjem IDF-u kako će sva Windows 10 računala dogodine uključivati holographic shell, pa će uz klasične Windows aplikacije moći prikazivati i holograme.
 
Podrška bi trebala stići u obliku nadogradnje negdje tokom 2017. godine, te će korisnicima omogućiti kombiniranje 3D aplikacije sa stvarnim svijetom.
 
Npr. ukoliko radite na kreiranju 3D crteža na Windowsima 10, moći ćete samo pritisnuti tipku i vaš crtež će se pojaviti kao hologram. Nakon ove najavljene nadogradnje, sva Windows 10 računala će moći raditi sa svim naglavnim zaslonima i podržavat će sve Windows hologramske aplikacije, piše Bug.
 
HoloLens, Microsoftov naglavni set za proširenu stvarnost, u početku je bio dostupan samo developerima, nakon čega je krenula i šira prodaja po SAD-u i Kanadi, i to po cijeni od 3.000 američkih dolara.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.