18.7.2023. 10:12
0
Sladić nema dobre vijesti: "Temperature će pasti poslije srijede, ali nakon vikenda ponovo rastu"
Nedim Sladić, najpoznatiji bh. meteorolog koji se nalazi na školovanju u Velikoj Britaniji za N1 je govorio o toplotnom valu koji je zahvatio Evropu, pa i Bosnu i Hercegovinu, ali i o superćelijskim olujama koje se najavljuju.

“Temperature će pasti poslije srijede, pa rasti poslije vikenda. Prije sredine iduće sedmice ne očekujemo prekid toplotnog vala”, kazao je Sladić.
 
Mnogi meteorolozi najavljuju superćelijske oluje koje će biti jačine atomske bombe, ali Sladić umiruje da su takva poređenja puko pretjerivanje.

“Superćelijske oluje se razvijaju kada na uzavrelu podlogu pristigne hladniji, svježiji atlantski zrak sa zapada. Govoriti o snazi atomske bombe, mislim da je previše. Da oluje mogu biti jake, to je činjenica, ali govoriti da je jačine atomske bombe to je stvaranje panike”, istakao je Sladić.

On poručuje da meteorolozi nisu tu da stvaraju paniku, već da građanima govore onako kako zapravo jeste.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.