4.3.2024. 9:31
1
Stiže snijeg i promjena vremena u Bosni i Hercegovini: Evo kada i gdje će padati
U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 4. marta, pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana na području Krajine, jugozapadu, dijelu sjeverne i centralne Bosne i lokalno po Hercegovini.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Bugojno 3; Bijeljina, Tuzla i Zenica 4; Sarajevo 5; Banja Luka i Prijedor 6; Ivan Sedlo i Sanski Most 7; Drvar i Gradačac 8; Bihać, Livno i Široki Brijeg 9; Mostar i Trebinje 11; Neum i Stolac 14°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su povoljnije za veći dio zemlje. Postepena stabilizacija, slabljenje južine i temperature primjerenije ovom dijelu godine, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini i na sjeveru, ponajviše zbog nestabilnijeg vremena. Moguće su blaže meteopatske reakcije, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 5.3.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C. 

U srijedu 6.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Većina padavina je u drugoj polovini dana. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U četvrtak 7.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. 

U petak 8.3.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.