3.4.2024. 22:05
0
Kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu: Ekstremno visoke temperature za proljeće, stižu i padavine
FOTO: BOSNAINFO
Meteorolozi sa stranice BH Meteo su za naredne dane u Bosni i Hercegovini prognozirali stabilno i pretežno sunčano vrijeme.

Očekuje se da će temperature postepeno rasti sa kulminacijom za dane vikenda i na početku sljedeće sedmice kada će biti najtoplije uz ljetne temperature.

“Period od 6. do 10. aprila izdizanjem afričke anticiklone nad našu regiju donosi nam ekstremno visoke temperature za ovo doba godine koje bi uz pretežno sunčano vrijeme mogle dostizati lokalno i do +32 stepeni Celzijusa. Ovog puta visoke temperature bez jakog vjetra, ali bit će malo saharskog pijeska i prašine u zraku”, prognozirali su meteorolozi.

Do kraja današnjeg dana doći će do prolaznog naoblačenja sa zapada, koje bi u noći na četvrtak rijetko moglo donijeti malo kiše.

“U četvrtak tokom dana bi se razvedrilo. Nakon stabilnijeg perioda, prema trenutnim prognozama 10. ili 11. aprila moguća je promjena vremena uz pad temperature i padavine”, navodi se u prognozi vremena.

Šta kaže FHMZ?

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguća slaba kiša, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20 °C.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Dnevna temperatura zraka oko 17 °C.

Oblačno i toplo narednih dana

U četvrtak, sutra, jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U jutarnjim satima je lokalno moguća slaba kiša.

Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 16 do 22 °C.

U petak sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne.

Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 18 do 24 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 21 do 27 °C.

U nedjelju sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 22 do 28 °C.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.