1.5.2024. 17:39
0
Draymond Green ponovo ismijao Jusufa Nurkića i dodatno mu otežao trenutno stanje
Phoenix Sunsi su sa velikim očekivanjima ušli u ovu sezonu, ali je ona iznenađujuće završena porazom u prvoj rundi play offa.

Sunsi su "pometeni" od strane Minnesota Timberwolvesa 4:0 u seriji, a ovim porazom bh. košarkaš Jusuf Nurkić postao je igrač sa najgorim play off skorom u NBA historiji.

Od svih igrača koji su u play offu odigrali barem 20 utakmica, Nurkić ima skor od 3 pobjede i 17 poraza što je najgori postotak jednog igrača u historiji doigravanja najjače košarkaške lige.

Priliku da Nurkiću dodatno oteža trenutnu situaciju iskoristio je Draymond Green, košarkaš Golden State Warriorsa, sa kojim je Nurkić u proteklih nekoliko mjeseci često ulazio u sukobe.

Sve je počelo kada je Green šakom udario Nurkića nakon čega je bh. košarkaš na press konferenciji poručio da je ‘Draymondu potrebna stručna pomoć‘.

Njihovi sukobi su se nastavljali i nakon toga kako na parketu tako i van njega, a posljednju provokaciju uputio je Nurkić kada je nakon poraza Warriorsa u ‘play-inu‘ od Sacramengo Kingsa objavio naslovnu špicu iz popularnog crtića "Looney Toones - That‘s all folks" (To bi bilo sve, narode). 

Sada je Green dočekao priliku da uzvrati, a to je uradio tako što je na Instagramu komentarisao objavu o Nurkićevoj statistici u play offu:

- Nadam se da će taj brat dobiti pomoć koja mu je potrebna, poručio je ironični Green. 


(Ajdin B.)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.