6.12.2016. 15:44
0
Obradović produžio ugovor s Fenerom, Turci ga žele i u reprezentaciji
Srbijanski košarkaški stručnjak i trener turskog prvoligaša Fenerbahcea Željko Obradović potpisao je novi ugovor koji ga za aktuelnog prvaka Turske veže naredne tri godine,

Ceremonija svečanog potpisivanja ugovora je održana na stadionu Ulker u Istanbulu, a prisustvovali su joj predsjednik Fenerbahcea Aziz Yildirim, generalni sekretar Mahmut Uslu i kopredsjednik Ozan Balaban.

Prema ugovoru, Fenerbahce će naredne tri godine raditi sa Obradovićem, tehničkom ekipom i generalnim menadžerom Mauriziom Gherardinijem.

- Yildirim: Želimo da Obradović da svoj doprinos i reprezenatciiji Turske -

Yildirim je u svom obraćanju istakao kako mu je želja da trener Željko Obradović, pored Fenerbahcea, da svoj doprinos i košarkaškoj reprezentaciji Turske.

"Ono što želim od srca jeste da ovakav trener vodi i naš nacionalni tim. Jasno je da Obradović uvijek u prvom planu ima Fenerbahce, ali mi svakako želimo da on doprinese i reprezenataciji", poručio je Yildirim.

Naglasio je kako je današnjim potpisom na papir napravljen historijski korak, no da je mnogo važnija činjenica to da su mnogo ranije pravi potpisi stavljeni u srca.

"Danas po prvi put u historiji stavljamo potpis na sporazum kojim produžavamo vezu jednog trenera sa Fenerbahceom na sedam godina", rekao je Yildirim, te dodao:

"Nema potrebe govoriti o Obradoviću. Cijelom svijetu je poznato kako on radi. Vidimo njegov doprinos turskoj košarci od dolaska u Fenerbahce. Vidimo da su dvorane punije i da se utakmice mnogo više gledaju. On je osoba koja svoj karakter prenosi na teren. Jako smo sretni jer radimo zajedno", poručio je Yildirim.

- Obradović: Nisam u godinama da mogu voditi i klub i nacionalni tim -

Obradović je odmah odgovorio na riječi Yildirima kako ga želi vidjeti i kao trenera reprezentacije Turske, te kazao kako nije u tim godinama kada bi mogao trenirati i klub i nacionalni tim u isto vrijeme.

"Ja sam trener Fenerbahcea i želim nastaviti na tom putu dajući sve od sebe. Ja nisam u godinama da bih u isto vrijeme mogao trenirati i klub i nacionalni tim. Preko ljeta mi je potreban odmor. Radio sam to tokom 12 godina za svoju zemlju, ali tada sam bio mlad. Po novom sistemu Eurolige to je teško. Svakako se zahvaljujem onima koji misle da ja to mogu. Za mene to predstavlja veliku čast", poručio je Obradović.

Istakao je kako je od samog potpisivanja ugovora mnogo važniji osjećaj povjerenja, te kazao kako na taj način može najbolje raditi.

"Svako se pitao kako smo u prošloj sezoni uspjeli osvojiti dva trofeja i igrati finale. Imamo jedam zdrav odnos između igrača i navijača, a zdrav odnos svakako donosi uspjeh. Nikada čitava sezona nije uspješna. Možemo imati i lošije rezultate, ali ono što je bitno da smo u tim trenucima jedinstveni", rekao je Obradović.

Dodao je kako trenutno nema razgovora o transferima. 

Željko Obradović je, nakon vrlo uspješnih 13 godina u grčkom Panathinaikosu, 2012. godine presao u turski Fenerbahce. Za četiri godini osvojio je dva naslova turske lige, dva Predsjednička kupa i jedan Kup Turske. Srbijanski stručnjak osvajač je osam naslova prvaka Eurolige.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.