25.6.2021. 18:55
0
Krizni štab Kantona Sarajevo nije odobrio organizovani doček za bh. košarkašice u Sarajevu
Proteklih nekoliko dana, u ime KSBiH, Jasmin Ligata intenzivno je radio na organizaciji dočeka ženske košarkaške selekcije naše zemlje, ali zbog epidemiološke situacije organiziraog dočeka neće biti.

"Doček je bio planiran u u Sarajevu, na trgu ispred SCC-a, uz skroman muzicki program u kojem bi se pojavili Hari Mata Hari, Amel Curic i Ammara Mistric, kojima se ovim putem zahvaljujem, jer nisu željeli honorar za ovaj događaj, već su željeli biti uz naše sjajne djevojke!

Kažem, planiran, jer je plan bio i blizu realizacije, ali zapelo je kod Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS-a, koje nije željelo/moglo dati preporuku za održavanje dočeka, pa samim tim MUP KS, nije želio preuzeti obezbjedjivanje dočeka, najavivši da bi se, u slučaju kršenja mjera, mogle podnijeti prijave protiv organizatora. Do tada su, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja, zdravstva, kulture i sporta, zaista željeli raditi na dočeku, ali jedan izostanak saglasnosti je presudio i cijeli dogadjaj je morao biti stopiran.

Hvala Telemachu, SCC-u, Gradskoj upravi, Općini Centar, MUP-u KS-a, Securitasu, Emiru Cocalić, Saudu Tankoviću, Mirzetu Zalihiću, zatim Goranu Čerkezu, a posebno Samiru Avdiću, te ljudima KS BiH, na fleksibilnosti, ali pandemija još traje i nije dozvoljeno okupljanje veće od 300 ljudi na otvorenom, a svjesni smo da bi naše djevojke možda dočekalo i nekoliko hiljada ljudi! Ne želeći ulaziti u rizik, zbog pandemije, krizni stab nije želio dati preporuku i nažalost, dočeka neće biti!

I same djevojke, na kraju price, žele skroman doček, jer su umorne i dugo odvojene od svojih porodica, a uz sve to i emocionalno su istrošene!

Ovaj put, dakle, uz svu dobru volju, zbog epidemioloških (ne)uslova, neće biti organiziranog dočeka, a kolege novinari ce biti obaviješteni o protokolu, koji je predviđen za pres-konferenciju.

Naše sjajne djevojke dolaze u nedjelju, a sutra igraju utakmicu protiv Švedske, koja mora biti u fokusu, jer znaci i odlazak na kvalifikacioni turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Sretno vam i siguran sam da ćete imati najljepši mogući doček, tamo gdje je i najbitnije da ga imate - u porodičnom okruženju, kod svojih najmilijih, koji su vas mnogo poželjeli", objavio je Ligata.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.