31.8.2023. 15:50
0
Spektakl u oktobru: Džanan Musa će odmjeriti snage sa Lukom Dončićem
NBA liga je jučer zvanično objavila informaciju da će Luka Dončić i njegovi Dallas Mavericksi u oktobru igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope, madridskog Reala u Španiji.

Pomenuta utakmica će biti osmi susret sa NBA timovima u Madridu i 20. u Španiji, a navijači Reala će uživo ponovo moći vidjeti na djelu Slovenca Luku Dončića koji je upravo iz Reala otišao u NBA ligu.

Četverostruki All Star igrač je imao svega 13 godina kada se pridružio Realu i postao najmlađi euroligaški MVP kao i MVP Final Foura Eurolige 2018. godine. Tada je imao svega 19 godina.

Tako će naš Džanan Musa i njegovi saigrači imati priliku ponovo odmjeriti snage sa najboljim NBA igračima i vidjeti gdje se nalaze u odnosu na njih. 

Pomenuti susret će biti prvi pripremni NBA susret u Madridu još od 2016. godine kada je Real ugostio Oklahoma City Thunder.

Utakmica se igra 10. oktobra u Madridu sa početkom u 20.45 sati, navodi Oslobođenje.ba

(Mubina Lj.I.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.