29.10.2023. 14:52
0
Solidna partija Džanana Musa u pobjedi Real Madrida
Košarkaši Real Madrida lagano su došli do nove pobjede u prvenstvu Španije.

Kraljevi su deklasirali Palenciju s uvjerljivih 91:68, a nakon dugo vremena veoma dobar meč odigrao je i bh. košarkaš Džanan Musa.

Džanan Musa nakon dugo vremena je odigrao jako dobru partiju u dresu Real Madrida. Bh. košarkaš je uz Hrvata Marija Hezonju bio najbolji pojedinac meča protiv Palencije koju je Real lagano savladao 91:68.

Posao u ovom meču bio je gotov već nakon prve dionice. Kraljevi su stekli 19 poena prednosti (30:11), a Musa je bio nepogrješiv u šutu i konačno je proradio.

Real je tokom druge dionice imao i 29 poena prednosti. Nemoćno je izgledala Palencia u ovom meču, a na odmor se otišlo s plus 27 (52:25).

U nastavku su Kraljevi ipak spustili gas. Nije to Palencia previše znala iskoristiti kako bi spustila ogroman zaostatak i na kraju je ovaj tim doživio popriličnu katastrofu.

Džanan Musa je nakon nekoliko skromnih partija u dresu madridskog velikana danas konačno odigrao jako dobru partiju i bio je među najboljim pojedincima u pobjedničkom timu.

Bh. košarkaš je na parketu proveo gotovo 19 minuta. Za to vrijeme je ubacio 13 poena uz pet pogođenih šuteva iz osam pokušaja.

Real je do trijumfa vodio Mario Hezonja sa 16 poena. Većinu poena ovaj košarkaš je zabio u drugom poluvremenu, a na parketu je proveo 21 minut. On i Musa su bili jedini dvocifreni kod Kraljeva.

S druge strane kod Palencije Vitor Benite je ubacio 13, a Ndiaye i Van der Vuurst po 11 koševa.

Real Madrid je vodeći tim ACB lige sa svih sedam pobjeda u sedam kola, a Palencia je posljednja s omjerom od jedne pobjede i šest poraza.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.