19.9.2023. 14:32
0
Sočne juneće šnicle
Juneći but često možete pronaći na akciji u marketima, pa onda ovo jelo na kraju i ne mora biti skupo kako se čini na prvi pogled. Super ideja za porodični ručak!
Sastojci:

1 kg junećeg buta
500 ml goveđeg temeljca
50 g brašna
1 kašičica crvenog bibera u zrnu
3 češnja bijelog luka
krupna morska so
svježi peršun
so
ulje

prilog:
1 ljubičasti luk
250 ml povrtnog temeljca
200 g mješavine smrznutog povrća (po želji)
100 ml paradajz sosa
80 g riže
so
biber
ulje

But izrežite na tanje i jednake šnicle, pa ih „istanjite“ čekićem za meso. Blago ih posolite, pa samo s jedne strane uvaljajte u brašno.

Zagrijte ulje, pa u njega stavite šnicle sa pobrašnjenom stranom prema dnu. Meso pržite oko 4-5 minuta, pa ga okrenite na drugu stranu i nastavite pržiti još 3-4 minute. 

Meso izvadite i ostavite sa strane, a u tavu stavite crveni biber u zrnu i neoljuštene češnjeve bijelog luka. Pržite na laganoj vatri par minuta, pa dodajte morsku krupnu so. Tada vratite šnicle u tavu, dodajte grančicu svježeg peršuna i prelijte goveđim temeljcem.

Smanjite vatru i pustite da krčka oko pola sata, odnosno dok meso ne postane mekano po vašoj želji.

U drugoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite tanko narezan ljubičasti luk. Nakon par minuta, dodajte mješavinu smrznutog povrća, posolite i pobiberite, pa dinstajte par minuta.

Potom, dodajte rižu, paradajz sos i povrtni temeljac i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta, odnosno dok riža ne bude kuhana.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
LIFESTYLE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.