28.9.2023. 14:07
0
Šnicle u bešamelu
Mekane su i sočne, a okus se ne da opisati. Preostaje vam da ih napravite sami i uživate u svakom novom zalogaju.
Sastojci:

300 g faširane teletine
2 luka
2 krompira
1 mrkva
1 jaje
2 češnja bijelog luka
biber
so
100 g brašna
ulje za prženje

bešamel:
300 ml mlijeka
30 g putera
1 kašika brašna
1 kašika ulja
biber 
so

dodatno:
150 g žutog sira

Faširane šnicle su omiljeno jelo mnogih. Ovo je malo drugačiji recept, a užitak je fenomenalan.

Krompir, luk i mrkvu izrendajte, pa dodajte u faširano meso. U smjesu stavite još i jaje, sitno nasjeckan bijeli luk, te biber i so. Sve dobro izmiješajte, pa od dobijene smjese oblikujte šnicle željene veličine.

Šnicle, potom, uvaljajte u brašno ali samo sa one strane koja će se prva pržiti. Stavite u zagrijano ulje i pržite 5-7 minuta. Zatim ih okrenite pa nastavite pržiti još 5-6 minuta. Ispržene šnicle poredajte u tepsiju, po njima poslažite tanke listove žutog sira i ostavite sa strane. 

Napravite bešamel sos, tako što ćete u tavi rastopiti puter, dodati ulje, te na tome lagano popržiti brašno. Kada postane kremasto, ulijte mlijeko, i na laganoj vatri kuhajte dok se sos ne počne zgušnjavati. Na kraju, posolite i pobiberite.

Sa bešamelom prelijte šnicle u tepsiji i stavite u rernu pa pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
LIFESTYLE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.