Mekane su i sočne, a okus se ne da opisati. Preostaje vam da ih napravite sami i uživate u svakom novom zalogaju.
Sastojci:
300 g faširane teletine
2 luka
2 krompira
1 mrkva
1 jaje
2 češnja bijelog luka
biber
so
100 g brašna
ulje za prženje
bešamel:
300 ml mlijeka
30 g putera
1 kašika brašna
1 kašika ulja
biber
so
dodatno:
150 g žutog sira
Faširane šnicle su omiljeno jelo mnogih. Ovo je malo drugačiji recept, a užitak je fenomenalan.
Krompir, luk i mrkvu izrendajte, pa dodajte u faširano meso. U smjesu stavite još i jaje, sitno nasjeckan bijeli luk, te biber i so. Sve dobro izmiješajte, pa od dobijene smjese oblikujte šnicle željene veličine.
Šnicle, potom, uvaljajte u brašno ali samo sa one strane koja će se prva pržiti. Stavite u zagrijano ulje i pržite 5-7 minuta. Zatim ih okrenite pa nastavite pržiti još 5-6 minuta. Ispržene šnicle poredajte u tepsiju, po njima poslažite tanke listove žutog sira i ostavite sa strane.
Napravite bešamel sos, tako što ćete u tavi rastopiti puter, dodati ulje, te na tome lagano popržiti brašno. Kada postane kremasto, ulijte mlijeko, i na laganoj vatri kuhajte dok se sos ne počne zgušnjavati. Na kraju, posolite i pobiberite.
Sa bešamelom prelijte šnicle u tepsiji i stavite u rernu pa pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.