31.10.2023. 15:42
0
Krem piletina s domaćim pomfritom
Kad vam dosadi klasična piletina, sjetite se ovog recepta koji je jednostavan, a od vaše piletine će napraviti čudo neviđeno! Pa još uz to domaći hrskavi pomfrit i zadovoljstvo će biti nemjerljivo.
Sastojci:

krem piletina:
500 g pilećeg filea
50 ml vrhnja za kuhanje
50 ml barbecue sosa
30 g putera
50 g goude
biber
so
ulje

pomfrit:
500 g krompira
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
1 kašičica tucane crvene paprike
1 kašičica bijelog luka u prahu
2 kašike oštrog brašna
300 ml ulja za prženje

Pileća prsa izrežite na jednake trakice, pa ih posolite i pobiberite i dobro izmiješajte. U tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite meso. Kada porumeni, izvadite ga na tanjur.

U posebnoj tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa u njega umiješajte barbecue umak. Kada se sjedine, dodajte puter i narendau goudu. Posolite po želji. Kada se sastojci sjedine, dodajte piletinu i sve dobro izmiješajte kako bi se meso što bolje „uvaljalo“ u umak.

Krompir izrežite na što tanje kriške. Posolite ih i pobiberite, pa pospite sa tucanom crvenom paprikom i bijelim lukom u prahu. Potom, dodajte i brašno, pa sve dobro izmiješajte.

U većoj šerpi ili dubljoj tavi dobro zagrijte ulje, pa pažljivo stavite krompir da se prži. Pomfrit nemojte miješati, već pustite da sam ispliva na površinu ulja. Kada porumeni po vašoj želji izvadite ga na papirni ubrus.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.