22.11.2023. 16:27
0
Zlatna musaka
Sir po vrhu musake se zazlatio i nismo mogli odoljeti da je ne nazovemo zlatna. Uživali smo u bojama, mirisu i okusima.
Sastojci:

600 g faširanog mesa (junetina)
1 kg krompira
250 g goude
1 luk
1 crvena paprika
1 paradajz
3 češnja bijelog luka
1 kašika koncentrata paradajza
ulje
svježi peršun
biber
so

U većoj i dubljoj tavi na ulju popržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte meso i nastavite dinstati desetak minuta.

Nakon toga dodajte na kockice izrezanu papriku i paradajz, te sitno nasjeckan bijeli luk. Potom, dodajte koncentrat paradajza, biber i so, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte sa 0,5 litara tople vode, smanjite vatru i krčkajte oko pola sata.

Tepsiju blago pouljite, pa po dnu poredajte na jednake kriške izrezan krompir. Posolite ga i pospite sa 100 g narendane goude. Po tome rasporedite umak od faširanog mesa, pa sve pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom.

Po vrhu rasporedite ostatak narendane goude (150 g) i stavite peći u rernu na 180 C oko 40 minuta.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.